Gezocht: Ondernemers voor mijn lens

Vrijdag 13 maart 2020 staat bij velen toch wel in het geheugen gegrift, denk ik. Corona duwde ons in een lockdown, voor even dachten we, maar kijk: ondertussen zijn we bijna een jaar verder en nog steeds zijn er zovele zelfstandige ondernemers niet of nauwelijks aan de slag. Hopelijk komt er snel verbetering, maar hoelang gaat het ondertussen nog duren? Ook ik mag als portretfotograaf maar heel beperkt aan de slag. Daarom wil ik mijn vrijgekomen tijd besteden aan een lokaal project: de buurt-ondernemer in de kijker zetten. Die mensen die keihard hun zaak boven water willen houden met een onophoudelijke ondernemersdrang en volle ‘goesting’ even in “the spotlights” zetten. Vandaar: Gezocht: Ondernemers voor mijn lens  

Wie komt in aanmerking?

Heb je een horeca-zaak, een winkel, een atelier, eender welk bedrijf … en ben je gevestigd in en rond Zurenborg? Laat je dan in je zaak gratis door mij portretteren tussen 1 februari en einde mei! Ik kom ter plaatse jouw portret maken.  

Wat doe je voor de camera?

Ik concentreer me op één sterk portret van jou als ondernemer: in de deuropening of bij de naam van je zaak, of met een specifiek voorwerp van jouw zaak. Heb je zelf ideeën, laat het me weten.  

Hoe verloopt de sessie?

Dit gebeurt volledig Corona-proof: ik draag altijd een mondmasker. Ik vraag van jou hetzelfde zodat we kunnen bespreken waar we het portret gaan maken. Zodra de afstand tussen ons voldoende is, mag je masker af voor de foto. Hier lees je alles over hoe ik mijn sessies coronaproof laat verlopen.

Wanneer te plannen?

Ik voorzie voor elke ondernemer die ik portretteer 15 minuten maximum, zodat dit niet teveel van je kostbare tijd neemt. Dit kan gepland worden maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 9 en 14u. Stuur me via mail twee tijdstippen wanneer jij zou kunnen. Zijn deze twee tijdstippen benomen, dan kijken we verder. Heb je een afspraak vastgelegd maar ben je verhinderd? Laat TIJDIG iets weten zodat iemand anders jouw plaats kan innemen.  

Wat kost dit?

Dit kost jou 15 minuten van je tijd. Er wordt dus geen vergoeding gevraagd. Dit is een project om jou als ondernemer in de kijker te zetten. Mij geeft het de voldoening om met mijn vak bezig te zijn want het kriebelt al zo lang om weer volop aan de slag te kunnen!  

Wat gebeurt er met de beelden?

De portretten worden getoond op sociale media en mijn website, misschien ook wel door de pers. Wanneer jouw portret online wordt gezet, is dat steeds met reclame van jouw bedrijf of activiteit, zodat de kijker ziet waar jij voor staat in de wijk Zurenborg. De afgewerkte foto mag je zelf gebruiken op sociale media of je website (mits naamsvermelding van de fotograaf). Belangrijk: jouw gegevens worden niet aan derden doorgegeven, noch gebruikt voor commerciële doeleinden. Meer info? Mail me dan via info@lumierephotography.be je naam, telefoonnummer en naam van je zaak door. En hou zeker mijn IG profiel in de gaten voor updates over dit project!