Een veilige fotosessie in tijden van Corona

Je kan de mondmaskers en handgels al niet meer weg denken uit ons dagelijks leven tegenwoordig. Iedere sector kreeg wel zijn eigen regels opgelegd bij de heropstart na de lockdown en ook als fotograaf draag ik graag bij tot ieders veiligheid, zodat jij een veilige fotosessie kan beleven in tijden van Corona.

Een veilige fotosessie in tijden van Corona, kan dat wel? Ja hoor! Ik heb 9 weken niet mogen fotograferen en wil er dan ook graag alles aan doen om de heropening van mijn bedrijf zo veilig mogelijk te laten verlopen!

En daarom volg ik deze regels:

 • Je moet steeds een afspraak maken voor een fotosessie.
 • Ik draag een mondmasker tijdens de sessie (ook buiten*) en gebruik voor elke sessie een nieuw.
 • Handgel kent voor mij geen geheimen meer!
 • De social distancing van 1,5m is uiteraard van toepassing – al zal je me er in het begin misschien af en toe nog zelf op moeten wijzen: ik raak mijn modellen graag aan!
 • De afgewerkte foto’s krijgen jullie via een online galerij te zien.
 • Mijn factuur ontvangen jullie ook digitaal en die kan per overschrijving of via Payconic betaald worden.
 • Bestellingen worden met de grootste zorg en in veilige omstandigheden ingepakt. Afhaling kan enkel na afspraak.
 • Bij zwangerschaps- en newbornsessies, draag ik aanvullend aan mijn mondmasker een “uniform” dat na elke sessie wordt gewassen.

Nu is het jullie beurt:

 • Burgerzin, iedereen vertrouwt erop en ik dus ook: ik heb een gezin met een telewerkende man, jonge kindjes en studerende plusdochters en wil hen uiteraard ook gezond houden. Als je je niet 100% gezond voelt, laat het me dan weten zodat we een nieuwe datum kunnen zoeken voor je sessie.
 • 1,5m afstand, dat weet iedereen ondertussen wel, toch?
 • Ontsmet jullie handen voor de sessie en raak alleen de dingen aan die nodig zijn.
 • Een mondmasker is niet nodig tijdens de sessie, tenzij voor die “Weet je nog, die coronatijd?” foto die je over 20 jaar wil terug zien.
 • Kom enkel met die mensen waarmee je een fotoshoot hebt geboekt – ik ga ervanuit dat jullie zelf weten dat ze in jullie bubbel moeten zitten.
 • Neem gerust een natje en droogje mee, als je denkt daar zin in te hebben – ik neem mijn eigen waterflesje mee en kom met een volle maag aan, boordevol energie!
 • Ik aanvaard enkel elektronische betalingen, via overschrijving of Payconic.

Ik hoop dat deze stappen voor iedereen duidelijk zijn en dat ze mee zullen zorgen voor een veilige fotosessie in deze toch wel bizarre corona-tijden. En dat je je dus verder geen zorgen moet maken en gewoon kan relaxen en genieten!

Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om me te contacteren of mailen!

Tot snel voor mijn lens?

UPDATE 22/12/’21: vandaag kreeg ik mijn booster vaccin, weer een stapje genomen naar meer zekerheid en vrijheid. Ik blijf echter uiteraard de regels van ons beroepsprotocol volgen.

(*) voorlopig opteer ik enkel voor buitensessies of bij jouw thuis of in je bedrijf. In studio is momenteel even niet mogelijk.
An mondmasker fotosessie vakantie in Ardennen An Van de Wal LumierePhotography portretfotograaf Antwerpen Zurenborg