Tips om je authentieke zelf te zijn

Vind je het soms een uitdaging om jezelf als ondernemer in de kijker te zetten? Geen zorgen, je bent niet alleen!

Ik begrijp dat dit voor velen een beetje spannend kan zijn. Maar met de juiste aanpak wordt het een fluitje van een cent. Hier zijn enkele handige tips om je authentieke zelf te zijn en je te helpen schitteren voor mijn lens:

Wees authentiek:

Laat je ware zelf zien. Mensen waarderen oprechtheid en echtheid. Als je jezelf blijft, straal je zelfvertrouwen uit en trek je de juiste aandacht. Je hoeft je dus helemaal niet anders voor te doen dan je bent: jij bent immers uniek en dat is juist jouw superpower!

Ken je sterke punten:

Identificeer je sterke punten en benadruk ze. Of het nu gaat om je vaardigheden, ervaring of unieke persoonlijkheid, zorg ervoor dat anderen weten wat jou bijzonder maakt en net dàt brengen we dan samen in beeld.

Vertel een verhaal:

Mensen onthouden verhalen beter dan feiten. Vertel dus via je personal branding beelden een boeiend verhaal over jezelf of je bedrijf. Het geeft anderen de kans om zich te verbinden op een persoonlijker niveau. Beelden zeggen meer dan woorden: toon wat je doet, dan komt het verhaal er vanzelf wel bij.

Bereid je voor:

Denk na hoe je wil overkomen bij je (potentiële) klanten. Welke stijl van kleren draag je wanneer je klanten je zien? Heb je bepaalde branding kleuren of gebruik je props die mee in beeld kunnen komen? Wat wil je over jezelf nog meer tonen dan enkel je business kant: bespeel je een instrument of leef je je uit in sport? Ook die dingen vormen je als mens én ondernemer.

Onthoud dat iedereen (zeker die eerste keer voor een cameralens) wel eens zenuwachtig is en het merendeel van de mensen GEEN fotomodel is. Hopelijk helpen deze tips om jezelf op een positieve manier en vol vertrouwen in de kijker te zetten.

Op 5 december organiseer ik een nieuwe reeks minisessies in Mechelen. Het perfecte moment om zo eens een eerste keer voor mijn lens te staan. Hier vind je alle info!

Personal branding ondernemer An Van de Wal portretfotograaf Antwerpen
Personal branding ondernemer An Van de Wal portretfotograaf Antwerpen
Personal branding ondernemer An Van de Wal portretfotograaf Antwerpen

Wil je in de toekomst niks missen? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte!

Mijn meest recente werk vind je steeds op mijn Instagramprofiel. Volg je me daar?