Branding fotografie

Branding fotografie voor Zogezeept

Huh? Hoor ik je misschien zeggen, wat is dat nu weer?

Branding fotografie ondersteunt jouw verhaal als bedrijf of professional: het toont de buitenwereld de mens achter jouw dienst of product. Want ja, jij als mens bepaalt uiteraard mee hoe je zaak eruit ziet naar de buitenwereld toe.

Passie en enthousiasme over je product

Neem nu Sonja van Zogezeept. Ik leerde haar kennen op een lokaal netwerkevent en vanaf het moment dat ze over haar “zeep zonder zooi” sprak, had ze mijn volledige aandacht. Ze is er zo door gepassioneerd, het enthousiasme druipt er gewoon af!

In veel opzichten hebben we dezelfde visie: we willen zo duurzaam mogelijk in het leven staan en hopen door zelf op de kleine dingen te letten, toch een groot verschil te kunnen maken.

“Ik poseer niet graag!”

Ik was dan ook blij dat ik van haar personal branding foto’s mocht maken, hoewel ze – zoals ik vaak hoor – toch ook zei “maar ik sta nooit goed op foto’s en ik poseer niet graag!”.
Geen nood, Sonja! Doe gewoon je ding.

Discipline, dedication and focus…maar zeker Safety First!

En dat deed ze: ze maakte zeep en legde me alles stap voor stap piekfijn uit. Hoe ze de nodige ingrediënten afweegt, mengt, opwarmt en weer afkoelt. Over het toch wel gevaarlijke loog dat ze gebruikt, hoe dat helemaal oplost en dan onschadelijk wordt voor het gebruik in een zeep. Eens het juiste mengsel bereikt is, giet ze het in mallen. Na een paar dagen kunnen de zepen versneden worden om daarna enkele weken te rijpen vooraleer je ze kan gebruiken. Geduld is een mooie deugd!

Branding fotografie: ik ben er maar ook niet en zet jou in the spotlights

Ze was de hele tijd zo gefocust dat ze het soms niet merkte dat ik foto’s maakte.

Vol trots liet ze me op het einde het eindresultaat zien.

En zeg nu zelf, die prachtzepen en hun maakster mogen toch gezien worden, niet?

Meer weten over Sonja’s leuke zepen? Volg haar via Instagram!
Andere voorbeelden van branding fotografie vind je hier voor Studio Cocon en hier voor BarBob!