Wat zal ik aandoen voor mijn fotoshoot?

Vaak krijg ik de vraag van klanten die voor een eerste familiefotosessie komen “Wat moeten we aandoen om een mooie foto te laten maken?”

Qua kledij stel ik meestal voor van alles een beetje op elkaar af te stemmen, ttz: om het beeld mooi te laten uitkomen, is het soms aan te raden om een beetje dezelfde kleurtinten aan te doen. Dat hoeft niet perse wit te zijn, maar kan bv. ook blauw of groen (gaand van licht tot donker) of een andere kleur zijn.  ’t Is maar wat je zelf graag ziet: zien jullie graag felle kleuren en willen jullie rood, oranje, blauw, geel en groen bij elkaar, prima!

Met verschillende printjes pas je beter ook een beetje op: streepjes, ruitjes, bolletjes en bloemetjes passen niet altijd even goed bij elkaar!

Belangrijkste is dat je iets aandoet waar je je goed en op je gemak in voelt: ben je geen kleedjes “madam”, doe dan liever een broek aan waar je jezelf in kunt zijn.

Je mag zeker een aantal outfits meebrengen of bv. een trui, jasje of golfje dat je kan uit- of aandoen zodat de foto’s er toch weer een beetje anders uitzien en je wat variatie hebt.